Contact info

+381 (16) 3436520
+381 (65) 2266133
info@vip-bzr.com
Obrena Kovačevića 21, Leskovac

Title

Vesti

Analiza stanja bezbednosti i zdravlja na radu u R.Srbiji


Kao društveno odgovorno, Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu se od 2004. god. zalaže za reformske promene u sferi socijalne politike, a posebno u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Svojim delovanjem Udruženje je Savetu za bezbednost i zdravlje na radu i nadležnim organima ukazivalo na propuste u funkcinisanju i primeni Zakona i podzakonskih propisa i zagovornik je periodične Analize stanja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Prema odluci Ekonomsko-političkog saveta i Saveta za bezbednost i zdravlje na radu, a saglasno Akcionom planu koji je sastavni deo Strategije bezbednosti i zdravlja na radu, formirana je radna grupa za analizu stanja bezbednosti i zdravlja na radu i davanje predloga za izmene i dopune Zakona i podzakonskih propisa. Postupajući prema zaključku republičke radne grupe u čijem radu su zastupljeni i predstavnici Udruženja, formirali smo svoju radnu grupu i odredili koordinatora. U nameri da po ovom pitanju sprovedemo stručnu raspravu u periodu septembar/oktobar 2010. god. održaćemo namenske skupove/okrugle stolove u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

Namera nam je da, zbog specifičnosti i brojnih pitanja, početkom septembra održimo sa ovlašćenim pravnim licima/preduzetnicima poseban skup i razmotrimo sva sporna pitanja. Sve sugestije po pitanju funkcionisanja sistema bezbednosti i zdravlja na radu i primene zakona i podzakonskih akata biće prosleđene republičkoj radnoj grupi, a u okviru Udruženja objedinjene i date u formi zajedničkog predloga za izmene i poboljšanje postojećih pravnih dokumenata.

Vaše primedbe i sugestije u vezi primene, izmena i dopuna zakona i podzakonskih propisa u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu možete davati na obrascu koji Vam dostavljamo u nastavku teksta ili u pisanoj formi proslediti na e-mail: info@vip-bzr.com, ili na adresu: Agencija VIP, ul. Obrena Kovačevića 21, 16 000 Leskovac, a mi ćemo blagovremeno sve vaše sugestije i primedbe proslediti Udruženju za bezbednost i zdravlje na radu Srbije.

Obrazac 1 možete preuzeti ovde.