Contact info

+381 (16) 3436520
+381 (65) 2266133
info@vip-bzr.com
Obrena Kovačevića 21, Leskovac

Title

Vesti

Agencija VIP na XIX tradicionalnim Majskim susretima zaštite Srbije – Šid 2011


27. maja u Šidu obeleženi su tradicionalni XIX Majski susreti zaštite Srbije. Na samom startu skupa sve prisutne pozdravio je gospodin Dragan Stojadinović, predsednik udruženja zaštite na radu Šid.

Skup je nastavljen izlaganjem predstavnika Ministarstva rada i socijalne politike, gospodina Markovića, savetnika u Upravi za bezbednost i zdravlje na radu, koji je načinio rekapitulaciju dosadašnje donetih propisa, sa akcentom na buduće obaveze Uprave u skladu sa usvojenom Strategijom 2009.-2012. kao i Akcionim planom.

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno Sektora za vanredne situacije Srbije zbog opravdanog razloga nije bio prisutan, tako da se u sali povela veoma konstruktivna diskusija a vezana za nove propise iz oblasti zaštite od požara. Postavljen je veliki broj pitanja i dato puno korisnih konstatacija i informacija, a u diskusiju se uključilo veliki broj prisutnih.

Na skupu su se čuli razni problemi sa kojima se susrećemo u praksi, na terenu, dok su inspektori rada sremskog upravnog okruga govorili o problemima sa kojima se oni susreću kao i koje korake treba preduzeti u budućnosti kako bi se unapredio sistem bezbednosti i zdravlja na radu Republike Srbije.

Pogledajte fotografije sa događaja: